Wacker G 790 tapadásközvetítő

Wacker G 790 Primer fémtapadás közvetítő

Szilikon termékek egyéb anyagokkal történő ragasztásához használható.
A szilikongumiból készült alkatrészek nagyon nehezen ragaszthatók, ezeket kizárólag szilikon ragasztóval lehet ragasztani.
A szilikon ragasztása nem egyszerű. A ragasztási pontnál a ragasztási szilárdság is csak 60-70 %, ami fix vagy nyugvó szilikon tömítéseknél még jónak mondható, de nagy igénybevételnél és dinamikus erőhatásoknál ez az érték már nem annyira jó érték.
A szilikon ragasztása fém felülethez a legnehezebb feladat. Ezt kizárólag felületalapozó segítségével lehet elvégezni. A ragasztási szilárdságon nagymértékben segíthet, ha porszórással vagy a fémfelület érdesítésével nagyobb felületet képezünk a fém felületen. A szilikon ragasztó így nagyobb felületen tud megkapaszkodni.
A tökéletesebb ragasztás elérése érdekében felület aktivátor használatára van szükség. Erre a célra fejlesztette ki a német Wacker Chemie Gmbh a Wacker Primer G-790 anyagát.
A Wacker G-790 Grundierung ( felület aktivátor) használata:
A ragasztandó fémfelületeket zsír és portalanítani kell. Ezt elvégezhetjük egy nitohigítóba vagy aromás higítóba áztatott rongygyal mellyel alaposan letöröljük a fémet. A higító a fémfelületről történő teljes száradása után a Wacker Primer anyagot felvihetjük a felületre. A felületalapozót festékszóró pisztollyal vagy ecsettel lehet felvinni az alapozni kívánt felületre. felületalapozó anyag egy enyhén sárgás áttetsző folyadék mely kötés után egy fehéres filmréteget képez a felületen. Fontos hogy a felhordása szobahőmérsékleten történjen.

Szín: sárgás áttetsző folyékony halmazállapotú anyag
Aktív hatóanyag tartalom:  17 tömeg %
Sűrűség:  0,756 g/cm3
Bomlási hőmérséklet:  420 C
Gyulladáspont: 9 C
Kinematikus viszkozitás:  1 mm2/s

Használható minden fémből készült felülethez pl. saválló Inox lemezekhez, réz felülethez, pálinkafőző üsthöz, élelmiszeripari tartályokhoz, iparban fémszerkezetekhez és gépek tömítéseinek ragasztásához.

 Kiszerelések:  50 ml-es üvegben, 1 literes alumínium üvegben

Élelmiszeripari szilikon lemez gyártás VIDEÓ

Szilikon ragasztástechnika – G790 tapadásközvetítő szilikon termék fémre ragasztáshoz :

Szilikon szaküzletünk címe és elérhetősége

Bondex Kft. szilikon bolt
kis és nagykereskedelem – értékesítés


Cím: 1078 Budapest, Murányi utca 48.

Nyitvatartás magán és ipari vásárlóknak:
Hétfőtől-Péntekig 7:30 órától – 16 óráig   Sz-V:  zárva

Tel./Fax: 06 1 221-9212, 06 1 220-9177, 06 1 273-0504
Mobil: 06 20 433-0413, 06 20 922-6073
E-mail: szilikontechnika@t-online.hu

MEGOSZTÁS:Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone