Barrique szilikon dugó

Barrique szilikon dugók gyártása, kis és nagykereskedelme

A minőségi borok elvárásának megfelelően egyre nagyobb az igény a barrique hordó szilikon dugókkal történő lezárásához. Ehhez fejlesztettük ki kizárólag barrique hordókhoz készült szilikon dugóinkat.

A barrique hordó nagyon elterjedt hordófajta a borászati felhasználók körében.

A barrique hordó tölgyfából készül, legnagyobb űrtartalma 225 liter

Hordó nyílás: 50 mm

Barrique szilikon dugó mérete: 47/57 mm, magassága 50 mm

A Barrique szilikon dugókat kádárok – hordókészítők, borászok, pincészetek és szőlészetek vásárolják barrique hordókhoz.

Hogyan készül a speciális barrique bor?

A  barrique bor egy speciális, úgynevezett barrique hordóban érlelt borfajta.

A kádármesterek a barrique hordó gyártásnál a tölgyfa hordókat belülről tűzön égetik ki, ezáltal a fában található anyagok karamelizálódnak és átalakulnak melyek befolyásolják a bor ízvilágát.

A hordóba töltött bor a hordó fából készült anyagait kioldja, emiatt a bor zamata kiegészül a fa jellegzetes anyagaival. A bor ízvilága és illata is megváltozik. Más ízt kölcsönöz az italnak.

A hordóban általában 10-24 hónapig érlelik benne a vörösbort, de a speciális barrique hordót nem használják 2-3 évnél hosszabb ideig mert ennél hosszabb idő elteltével jelentősen csökken a hordó aromaátadó hatása.

Ehhez kínálunk kiváló minőségű borászati élelmiszeripari Barrique szilikon dugókat melyek készülhetnek platinás és peroxidos változatban.

A szilikon dugók nagy anyagtisztasága miatt a barrique hordóban érlelt bor ízvilágát, zamatát nem befolyásolja, színtelen és szagtalan, vegyileg semleges anyag.

Parafadugókkal szemben nagy előnye hogy anyagmaradványok a szilikon dugókból nem tud a borba hullani.

Nagy rugalmassága miatt a barrique hordódugók hermetikus zárást biztosítanak.

Gyártjuk vörös és natúr áttetsző színben is vevői igényeknek megfelelően.

Hővel és forrásban lévő vízben vagy akár gázzal is sterilizálhatók és csírátlaníthatók a szilikonból készült dugók, így elkerülhetjük a kártevő mikroorganizmusok és gombák borba történő bejutását melyek a bort és annak ízvilágát tönkre tehetik.

Peroxiddal készült szilikon hordódugók:

A peroxidos borászati szilikon dugókat onnan lehet megismerni hogy anyaguk enyhén sárgás árnyalatot vesznek fel hőkezelés után. A dugók 8 órás hőkezelése alatt a peroxid származékai távoznak az anyagból. Nagy előnye a platinakatalizátoros dugókkal szemben az ára. Anyaga megfelel az élelmiszeripari és FDA előírasainak.

Platinakatalizátorral készült borászati dugók:

A platinakatalizátoros dugók színe világos és nagyon transzparens. Nincs sárgás árnyalata és nincs szaga. A borba nem tud bejutni semmilyen toxikus anyag ami a bor ízvilágát elrontaná. Mivel nem peroxiddal készül anyaga nagyon vegytiszta, szakítószilárdsága kiemelkedően felülmúlja a hagyományos peroxiddal gyártott borászati dugók szakítószilárdságát. Élettartama többszöröse a hagyományos szilikon dugóknál. A platinakatalizátorral készült dugók ára viszont többszöröse a peroxidos változatoknál.

Bármelyik technológiával gyártott borászati dugót választja nem fog benne csalódni.

Szilikonból készült dugók könnyen fertőtleníthetők. A platitnás szilikon dugók anyaga vegyileg nagyon tiszta ezért a bor ízvilágát és zamatát semmilyen körülmények között nem nem befolyásolja. Nincs toxikus és mérgező mellékhatása.

A platinakatalizátoros szilikon anyagnak nagy anyagtisztasága és rugalmassága lehetővé teszi az élelmiszeriparban történő felhasználását.

A szilikon dugók anyaga megfelel az FDA és élelmiszeripari követelményeknek.

Vállalunk egyedi méretű szilikon dugók gyártását a hordó száj átmérője alapján.

Olcsó, jó minőségű borászati szilikon dugók azonnal kaphatók barrique hordókhoz és egyéb kisebb vagy nagyobb méretű boroshordókhoz borászatoknak, pincészeteknek, szőlészeteknek vagy otthoni hobbi borászoknak személyes áruátvételi lehetőséggel vagy igény szerint a megadott címre történő kipostázással.

Barrique szilikon dugók megvásárolhatók és megrendelhetkipostázással.ők az alábbi elérhetőségeken:

Bondex szilikon szaküzlet:
1078 Bp. Murányi utca 48.
Tel.: 06-1-221-92-12, 06-1-220-91-77
Mobil: 06-20- 433-0413, 06-20-9-226-073
e-mail: szilikontechnika@t-online.hu

Barrique szilikon dugó VIDEÓ

Szilikongumi dugók széles választéka raktárról kapható !

Barrique szilikon dugó szaküzlet cím:

Szilikon szaküzlet címe, elérhetősége

Bondex Kft. szilikon szaküzlet
kis és nagykereskedelem, megrendelés felvétel és értékesítés :


Cím: 1078 Budapest, Murányi utca 48.

Nyitvatartás magán és ipari vásárlóknak:
Hétfőtől-Péntekig 7:30 órától – 16 óráig   Sz-V: zárva

Tel./Fax: 06 1 221-9212, 06 1 220-9177, 061 273-0504
Mobil: 06 20 433-0413, 06 20 922-6073
E-mail: szilikontechnika@t-online.hu

MEGOSZTÁS:Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone