Lapos szilikon szalag

Lapos szilikon szalag termékeinket extruder technológiával melegen vulkanizált nagytisztaságú szilikonkaucsukból (VMQ) anyagból gyártjuk.

A lapos szilikongumi szalagjaink tökéletes termékei olyan alkalmazásokhoz, amelyek jó tömítőképességet igényelnek alacsony és magas hőmérsékleten egyaránt. Ezt a terméket többféle befoglaló méret, keménység, szín és vastagság széles választéával tudjuk kínálni.

Lapos szilikon szalagok fő tulajdonságai:

A lapos szilikongumi szalagok fő tulajdonságai közé tartozik a széles hőmérsékletállóság, a nagy rugalmasság, vízzel, sós oldatokkal és nedvességgel, porral szembeni ellenállóképesség.

UV sugaraknak és napsugaraknak ellenáll ezért kültéren történő alkalmazásra ajánlott. Egyéb gumiszalagokhoz képest kültéren és magas hőmérsékleten rugalmasságát és fő tulajdonságait megőrzi. Kültéren nem repedezik és nem ridegszik el.

Kiváló elektromos szigetelő emiatt a villamosipar számtalan helyen alkalmazza mint szigetelő anyagot.

A téglalap alakú lapos szilikon szíjak felhasználási területe:

Az ipari és magán felhasználóknál nagyon elterjedt mivel kiterjedt hőmérsékleti tartományon belül használható és nagyon rugalmas anyag.

Alkalmasak magas vagy alacsony hőmérsékleten üzemelő gépek szíjhajtására. Kenyérgyárak, pékségek vagy hegesztéstechnikai cégek és autóipar hőfüggönynek, hőálló tömítésnek és rezgéscsillapításhoz használja.

A szilikon kimagasló anyagtisztasága miatt élelmiszeripari és orvostechnikai vagy vegyipari felhasználása is elterjedt.

Az iparban és magánszektorban számtalan területen használják elektromos szekrények víz és nedvesség elleni védelméhez, fóliahegesztő gépekhez.

Ragasztással különböző „O” gyűrűk készíthetők belőle a kívánt átmérővel és keresztmetszettel.

Gyakran használják fóliahegesztőgépek alátét szalagjaként.

Hűtőházak és hűtőkamrák vagy hűtőkamionok rugalmas térelválasztó szalagjaként átlapőolással kitűnően használható.

Kutya tartók kutyaházak hőfüggönyeként is használják.

Lapos szilikongumi szalagok hőállósága:

Függetlenül attól, hogy az alkalmazás alacsony vagy magas hőmérsékletű, a szilikonguminak nem okoz problémát ilyen körülmények között működni. Ez az átlátszó gumi akár -45 °C-os hőmérsékletet is elvisel. Másrészt akár +200 °C-ot is elérő hőmérsékleten is működhet. Tekintettel arra hogy széles hőmérséklettartományt bír ki, ez a szinte tiszta szilikon sokféle alkalmazásbanban képes túlélni és működni.

Hőállóság: -45C-+200C,
Magas hőállóságú négyzet alakú szilikon szalagoknál akár tartós +270C hőállóság is elérhető, ezek általában oxidvörös és krémszínű kivitelben kaphatók.

Szilikon szalagok keménysége:

A szilikongumi szalagok keménysége általában 60 ShoreA, de kérhető ennél puhább 20 ShoreA keménységtől akár 80 ShoreA keménységig.

Szilikon szalagok színezhetősége:
Általában a szilikon szalagok natúr áttetsző színűek ezért egyedi igényeknek megfelelően különböző színben, méretben és keménységben is legyártjuk.
Szilikon szalagok kémiai ellenállása:
Bár ez lehet egy hőálló szilikon termék, magával hozza azt a képességet is, hogy ellenálljon bizonyos vegyi anyagoknak. Ez a funkció akkor hasznos, ha ezt az anyagot kereskedelmi jellegű és labor környezetben használja. Ellenáll az ammóniagáznak, a nátrium-szulfátnak és az ecetnek, sós oldatoknak és növényi olajoknak.
Érdeklődjön szakembereinknél, hogy ez a szilikon szalag hogyan fog megfelelni az Ön konkrét felhasználási területén.
Szilikon szalagok azonnal raktárról kaphatók
A lapos szilikon szalagokat általános méretekben raktárról tudjuk adni, kérjük érdeklődjön raktárkészletünkről az alábbi elérhetőségeken!

Raktáron általában peroxiddal gyártott termékeket tartunk 60 ShorA keménységgel ami a gumiipari szabvány szerint középkeménységnek felel meg, de rendelésre nagytisztaságú platinakatalizátoros kivitelben is legyártjuk.

A poliaddíciós anyagból gyártott lapos szilikon szalagokat általában a gyógyszetipar és élelmiszeripar vásárolja.

Lapos szilikonszalag megvásárolható az alábbi címen és elérhetőségen:
Bondex szilikonfeldolgozó Kft

Szilikon szaküzlet:

1078 Budapest Murányi u.48.
Tel.: 06209226073, 06204330413, 0612219212, 0612730504, 0612209177,

e-mail: szilikontechnika@t-online.hu

Lapos szilikon szalag gyártás VIDEÓ

Lapos szilikon szalag megvásárolható:

Szilikon bolt címe, elérhetőségek

Bondex Kft. szilikon szaküzlet
kis és nagykereskedelme, értékesítés


Cím: 1078 Budapest, Murányi utca 48.

Nyitvatartás magán és ipari vásárlóknak:
Hétfőtől-Péntekig 7:30 órától – 16 óráig   Sz-V: zárva

Tel./Fax: 06 1 221-9212, 06 1 220-9177, 06 1 273-0504
Mobil: 06 20 433-0413, 06 20 922-6073
E-mail: szilikontechnika@t-online.hu

MEGOSZTÁS:Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone