Wacker E-41 szilikon ragasztó, Wacker E-41 szilikon ragasztó, FBS szilikon ragasztó és tömítő

Szilikon termékek ragasztásához kínálunk egy komponensű hőálló szilikon ragasztókat, melyekkel szilikon termékek egymással, és szilikon termékek egyéb anyagokkal történő ragasztásához használható.

Wacker Elastosil szilikon ragasztók

A szilikon bázisú ragasztók alkalmasak akvarisztikához akvárium és terrárium ragasztásához, klímatechnikában csővezetékek toldásainál tömítések ragasztásához, fűtés és víz szerelésnél tömítésként történő használathoz, otthoni felhasználás során autószereléshez és felújításhoz pl. eltört porcelán ragasztásához, vagy forró konyhai alkatrészek javításánál. Hajók ablakainak vagy gépek kémlelő ablakainak szilikonból készült tömítéseinek végtelenítéséhez és megragasztásához. Sütőipari és pékipari kemencék, autoklávok, szárítószekrények hőállajtótömítéseinek ragasztásához.
A szilikon ragasztók kiválóan használhatók réskitöltéshez és hézagtömítéshez is, melyek vízszerelésnél csapok lefolyóinál, vagy törött csővezetékek letömítéséhez, konyhai munkapultok és fal közötti hézagjainak kitöltéséhez kiválóan használhatók.
A szilikon ragasztók ecetsav bázisú szobahőmérsékleten kötő egykomponensű ragasztók, melyek a levegő páratartalmával reagálva áttetsző gumirugalmas anyaggá térhálósodnak. A kötés során ecetszag érződik, ez természetes mivel ecetsavas ragasztók.
Kiválóan tapad kerámiához, üveghez, fém felületekhez, lakkozott és festett vagy natúr fa felületekhez, PVC és bakelt felületére.

FBS szilikon ragasztó és tömítő

A német Wacker Chemie Gmbh által kifejlesztett és gártott Elastosil ragasztókat hígabb és sűrűbb változatban forgalmazzuk melyekhez felület alapozót is forgalmazunk.
Kiszerelése: 90 ml-es tubusban.
Wacker E41 szilikon ragasztó – hígabb ragasztó, a toulol tartalma nagyobb. Inkább nagyobb felületek ragasztásához ajánlott mivel a ragasztó spakli segítségével könnyebben teríthető. Alkalmas szilikon lemezek egymással vagy egyéb anyagokkal történő ragasztására.
Wacker E43 szilikon ragasztó – méznél kissé sűrűbb ragasztó, mely szilikon szalagok és profilok végtelenítéséhez és szilikon zsinórokból egyedi “O” gyűrűk ragaszthatók.

FBS szilikon ragasztó és tömítő: Materiál Vegyipari Szövetkezet által gyártott szilikon ragasztó, mely 70 ml-es kiszerelésben kapható.

Ragasztás szilikon ragasztóval

Szilikon ragasztás

A ragasztás menete:
A ragasztani kívánt felületeket zsír és portalanítsuk, majd patikában kapható sebbenzinnel tisztítsuk meg a felületét rongy segítségével. Ha fémhez szeretnénk ragasztani a fém felületet csiszoló papírral csiszoljuk meg, majd Wacker G-790 tapadásközvetítő Primerrel kenjük be a lületet. A fém tapadás közvetítő teljes száradása után a ragasztót a fém felületre és a szilikon felületére is vékonyan kenjük fel, majd szorítsuk össze vagy súlyozzuk le ragasztási felületeket. Minimum 24 óra száradás után ( függ a ragasztási felület nagyságától ) a szorítókat vagy a súlyt levehetjük a megragasztott felületekről. Ekkor az ecetszag már nem érződik.
Padlóra lecsöppent ragasztót áruházunkban vagy boltunkaban kapható TKK tekapursil szilikon eltávolítóval tudja eltávolítani a felületekről.

Szilikon ragasztókról bővebben itt olvashat:  **KLIKK**

 

MEGOSZTÁS:Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone