Szilikon nyílászáró tömítések

Ajtó és ablak tömítések gyártása

FIGYELEM! – visszatérülő befektetés !!  –  HUN-STRIP márkanéven forgalmazzuk.

A szilikonból készült ablakszigetelő profilok szinte minden típusú ajtóba és ablakba be lehet építeni legyen szó régi vagy új fa, műanyag és fém ablakról vagy ajtóról.

Raktárról utólag beépíthető szilikon o profilok, fésűs SOFA ablaktömítő profilok és öntapadós EPDM  szigetelő profilok különböző színben folyamatosan kaphatók.

Nagy segítséget jelentenek olyan ablakok és ajtók esetén ahol a nyílászáró még  javítható és megmenthető szilikon szigetelő profil beépítésével. Ezért hívjuk őket utólagos nyílászáró tömítésnek.

A mai világban, amikor az energia árak folyamatosan emelkednek, mindenki szeretné leszigetelni nyílászáróit.  A huzat és a zaj sok bosszúságot okozhat, nem beszélve a magas fűtésszámláról. A por és a pollenek is bejuthatnak a lakásba növelve az allergia kialakulását.  Nem csak a fűtött, hanem nyáron klímával hűtött helyiségekben is villanyt spórolhatunk szigetelt nyílászárókkal.

HUNstrip szilikonból készült termékcsaládunk ebben szeretne segítséget nyújtani!

 A 70-es 80-as években ugrásszerűen nőt a szigetelt ajtók és ablakok gyártása. Eleinte gumiból gyártották a szigetelő profilokat majd a szilikonból készült ajtó és ablakszigetelő profilok is gyorsan elterjedtek a nyolcvanas évek végére. Nagy ugrást jelentett a svéd rendszerű bemarásos és behengerelhető szilikon nyílászáró tömítések elterjedése mivel a régi ajtókat és ablakokat lecserélés nélkül is be lehetett nútmarásos technológiával szigetelni.

Bondex Kft által tervezett és gyártott bemarásos technológián alapuló szigetelő profil család kifejlesztése szükségessé vált a vevői igények és a növekvő energiaárak miatt.

Szilikonból készült HUN-STRIP ablakszigetelő profiljainkat a tömítések torzulásmentes gyártása érdekében vízszintes és függőleges technológiával európai színvonalú gépsorokon gyártjuk.

Mára elmondhatjuk hogy több száz nyílászáró tömítés áll vevőink rendelkezésére melyekből az ablakok típusaihoz választhatják meg a megfelelő tömítéseket. A szigetelő profilokat Magyarországon és külföldön használják magánszemélyek, beépítők, ablak és ajtó gyárak vagy kisebb asztalos műhelyek . Elmondhatjuk hogy  több 100.000 fm legyártott és beépített szilikon nyílászáró tömítés áll a hátunk mögött melyeket elégedett ügyfelek ezrei használnak belföldön és külföldön egyaránt.

 Megkülönböztetjük a bemarásos és a ragasztható kivitelű szilikon szigetelő profilokat:

 Szilikon ragasztóval lehet rögzíteni a ragasztható kivitelű szilikon nyílászáró tömítéseket. Előnye hogy por és zaj nélkül viszonylag gyorsan leszigetelhetjük a nyílászárókat. Üreges és tömör kivitelben kaphatók különböző alakkal pl.: D vagy omega alakú profilok.

Svéd rendszerű behengerelhető és bemarható HUNstrip szilikon profilok

 Speciális marógép segítségével építhetjük be a szilikon profilt rögzítő nyíl méretéhez kialakított nútba. Ennek szélessége 2,8 – 3 mm, mélysége 5,5 mm. Előnye hogy festéskor kivehető a nútból és festés után visszahelyezhető, így a tömítések nem vesznek kárba és hosszú ideig használhatók. HUNstrip szilikon nyílászáró tömítések alkalmazhatók bel és kültéri ajtókhoz és ablakokhoz, akár szögletes vagy íves kiképzésű nyílászárókba is beépíthető.

Alkalmas pinceajtók és bejárati ajtók szigetelésére, panel házak ajtó és ablak szigetelésére, családi házak vagy közintézmények nyílászáróinak tömítésére. SOFA ajtókhoz és ablakokhoz kínálunk szilikon embrió pótló vagy más néven szilikon embrió kiváltó profilokat is, de hagyományos alakkal készült embrió profilokat is gyártunk szabványméret szerint szilikonból.  A szilikongumiból készült tömítések élettartama többszöröse a hagyományos gumitömítésekhez pl. EPDM tömítésekhez képest.

Bemarásos ajtó és ablak tömítések fő jellemzői:

kiváló rugalmassággal rendelkezik, széles hőmérsékleti tartományon belül használható, rugalmasságát még extrém körülmények között sem veszíti el pl. nagy hidegben, jól bírja a nedvességet, napsugarakat, UV sugarakat és az ózont. Hosszú beépítési idő elteltével sem keményedik és repedezik ki. Áttetsző és színes kivitelben is gyártható. Alapszínek fehér, barna, fekete, átlátszó, szürke.

Öntapadó EPDM nyílászáró tömítések

 A piaci igények miatt 2015-től habosított öntapadós EPDM ablakszigetelő profilokat is forgalmazunk melyek előnye hogy gyorsan leszigetelhetők a nyílászárók. Az öntapadós szigetelő csík talpán elhelyezett védőfólia eltávolítása után azonnal felragaszthatók a profilok. EPDM ablaktömítések formája lehet E,D és P alakú melyek barna és fehér színben kapatók raktárról.

Szilikon ablakszigetelő profil gyártás VIDEÓ

Szilikon nyílászáró tömítések raktárról kaphatók !

Nyílászáró tömítés szaküzlet

Szilikon szaküzletünk címe és elérhetőségei

Bondex Kft. szilikon bolt
kis és nagykereskedelem, értékesítés


Cím: 1078 Budapest, Murányi utca 48.

Nyitvatartás ipari és lakossági vásárlóknak:
Árukiadás: Hétfőtől-Péntekig 7:30 órától – 16 óráig   Sz-V: zárva

Tel./Fax: 06 1 221-9212, 06 1 220-9177, 061 273-0504
Mobil: 0620 946-8122, 0620 433-0413, 0620 922-6073
E-mail: szilikontechnika@t-online.hu

MEGOSZTÁS:Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone