Szilikon lemez

Nagytisztaságú melegen vulkanizált szilikon termékeink melyet vulkanizáló présgépen sajtolással állítunk elő.

Szilikon lapjaink mindkét oldala sima felületű a tömítéstechnikai előírásoknak megfelelően. Általános keménysége 60 ShoreA mely a gumiipari szabványban középkeménységnek felel meg, de ettől eltérő keménységben is megrendelhető.

Normál áttetsző szilikon lemezeink hőállósága -45C-+200C. Hőstabilizált oxidvörös változata akár tartós +265C-os hőt is elvisel. A szilikon mint anyag rossz hővezető, ezért alkatrészek hő elleni védelméhez, vagy forró vasalók alátéteként is használható. Kitűnő elektromos szigetelő tulajdonsággal rendelkezik.

A szilikon lapok kiválóan használhatók kültéri és beltéri felhasználásra. Kitűnő ózon állósággal, UV sugárzással és napsugárzással szembeni ellenálló képességgel rendelkeznek. Nedvességnek és sós oldatoknak jól ellenállnak. Lúgos és savas híg oldatok, alkohol nem roncsolják az anyagszerkezetét.
Ásványi zsírok, ásványi olajok, kerozin vagy benzin duzzasztja, hosszabb érintkezés után kocsonyás állagúvá válik, nem javasoljuk ilyen jellegű tömítési célra használni.

Szilikon lemezek általános felhasználási területei

Ipari és otthoni területen igen elterjedt. Főleg tömítéstechnikai feladatokhoz használják. Lapos tömítések, szilikon karimák, hőálló pálinkafőző tömítés, szilikon csúszásgátló üvegalátétek, furatos és furat nélküli szilikon alátétek és hőálló rezgéscsillapítók vághatók ki belőle.

A kivágott tömítéseket az ipar – csőszereléseknél, – fűtésszerelésnél, – vegyiparban pl. csőtoldásoknál használja, de kemencék tömítéséhez, klímatechnikához is használható. Nem csak tömítések kivágásához hanem önmagában történő használatra is alkalmas pl. iparban térelválasztó hőfüggönyként vagy leterítve hőálló burkolatként és meleg üzemű gépek rezgéscsillapító alátéteként, elektromos szekrények elé terítve szigetelő szőnyegnek is használható. Nagy anyagtisztasága miatt a vékonyabb kivitelű szilikon lemezeket háziasszonyok gyúrólapnak vagy hőálló edényalátétnek, sütőiparban pékek és cukrászok a magas hőállóságú vörös változatát sütőlapnak is használják. Általános tisztítószerekkel könnyen lemosható és tisztán tartható.

Szilikon lapok befoglaló méretei:

Az alábbi szilikon lemezek általános keménysége: 60ShoreA
100×100 mm szilikon lemez –    lapvastagság: 1mm – 5mm
200×200 mm szilikon lemez –    lapvastagság: 1mm – 5mm
300×300 mm szilikon lemez –    lapvastagság: 1mm – 5mm
315×315 mm szilikon lemez –    lapvastagság: 1mm – 10mm
600×600 mm szilikon lemez –    lapvastagság: 1mm – 10mm
600×800 mm szilikon lemez –    lapvastagság: 1mm – 10mm

Raktárról 315×315 mm-es lemezek 20ShoreA, 40 ShoreA, és 80 ShoreA keménységben is kaphatók! Rendelésre a lapokat 315×315 mm-es befoglaló mérettel színes kivitelben is legyártjuk !

Kalanderezett 1200 mm széles szilikon tekercsek:
A kalanderezett 1200 mm-es szilikon tekercsek fő tulajdonságai megegyeznek a szilikon lemezek általános tulajdonságaival.
Szélesség: 1200 mm, hosszúság: 10000 mm
1200×10000 mm szilikon szalag lapvastagság: 1mm – 10mm
Az 1200 mm széles szilikon rollokat a kívánt hosszra vágjuk!
1200 mm-es szélességben általános vastagságok transzparens és oxidvörös színben elérhetők, de külön megrendelhetők egyedi színben és keménységben is!

Habosított szilikon lemezek:
Zártcellás habosított szilikon lemezeink nagy rugalmassággal rendelkeznek. Puhasága miatt olyan helyen is használható, ahol kis záróerő mellett kell kitűnő tömítettséget elérni. Alkalmas egyenletlen felületek tömítésének kivágásához ahol a felületek közötti réshézag eltérhet pl.  kül és beltéri lámpatestek armaturáinak szigetelésére, műszerek tömítésének kivágásához, vagy puha hőálló karimák készítéséhez. Inkább nyugvó tömítések készíthetők belőle, de önmagában ruhaipari hőprések felületeihez használható. A habosított szilikon lemezek a nedvességgel szemben ellenállók, kül és beltéren is használható, kiváló elektromos szigetelő tulajdonsággal rendelkezik.

Zártcellás habszerkezetű szilikon szalagok méretei:
Szélesség: 1000 mm
Vastagság: 3 mm, 5 mm, 10 mm
A habosított szilikon tekercseket megvágjuk és az igény szerinti hosszúságra vágjuk!
A szilikon lapokat kizárólag szilikon ragasztóval lehet ragasztani melyet szilikon boltunkban vagy webáruházunkban megvásárolhat.
Tulajdonságok:
– Vegyszerállóság

– Fagy és hőtűrés
– Magas átütési feszültség
– Időjárás és UV álló

Szilikon lemezek megmunkálása:
Szilikon lapokból különböző formával furatos vagy furat nélküli lapos tömítés vágható ki.
A szilikon lemezeket az alábbi kézi vagy gépi eszközökkel lehet megmunkálni:

  • kis darabszámú szilikon tömítés kivágásához kézi PVC vágó késsel (kézi sniccer)
  • nagy darabszámú kivágásnál hidraulikus stancgéppel
  • egyedi formájú furatos vagy furat nélküli tömítéseknél CNC vezérlésű vízsugaras vágóval

SZILIKON LEMEZ GYÁRTÁS VIDEÓ

Hőálló szilikon lemez szaküzlet címe:

Szilikon szaküzletünk címe és elérhetősége

Bondex Kft. szilikon bolt
kis és nagykereskedelem értékesítés és megrendelés felvétel


Cím: 1078 Budapest, Murányi utca 48.

Nyitvatartás magán és ipari vásárlóknak:
Hétfőtől-Péntekig 7:30 órától – 16 óráig   Sz-V:  zárva

Tel./Fax: 06 1 221-9212, 06 1 220-9177, 06 1 273-0504
Mobil: 06 20 433-0413, 06 20 922-6073
E-mail: szilikontechnika@t-online.hu

MEGOSZTÁS:Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone