„ Együtt a jövő kihívásaival szemben ”

Bondex Kft-t 1991-ben alapította Hellenpárt István okleveles vegyészmérnök vezetésével 4 fő 100 % magyar tulajdonosi körrel.

Hellenpárt István nem ismeretlen a melegen vulkanizált szilikon termék gyártásban. Dr Nagy József a kémia tudomány doktora, Kossuth díjas és Eötvös díjas professzor kezei között tanulta ki a szilikon kémia rejtelmeit és sokoldalúságát. Az Ő közreműködésével együtt alapították meg a 70-es években az első szilikon üzemet Magyarországon.

A minőség, a megbízhatóság és a hatékonyság az első pillanattól kezdve alapvető követelmény volt a cégalapítás pillanatától. Korlátolt felelősségű társaságunk melegen vulkanizált szilikon termékek gyártásával foglalkozik, ezen belül préselt és extrudált szilikon termékek előállításával és kereskedelmével.

Eleinte kereskedelemmel foglalkoztunk, majd a folyamatos és bővülő ipari és magánvásárlói igények kielégítése miatt 1994-ben Perbálon 2,5 hektáros területet vásároltunk 600 nm-es üzemcsarnokkal. 1995-ben új vízszintes extruder sorral és 2 db hidraulikus vulkanizáló préssel bővült gépparkunk, mellyel elindítottuk a melegen vulkanizált szilikon gyártást.

Mindíg is törekedtünk arra, hogy vásárlóink a legjobb minőségű szilikon gyártmányokat kapják, ezért 2003-ban bevezettük szilikon üzemünkben a szigorú ISO 9001 minőségellenőrzési rendszert. Számunkra a környezetvédelem is igen fontos ezért a minőségirányítási rendszerünk mellé a környezetvédelmi auditot ( ISO 14001) is bevezettük, így komplett minőségellenőrzési felügyelet mellett zajlik a termelés. Üzleti sikereinket mindenek előtt a hatékonyság növelésével és a minőség gyártások előtti beépítésével érjük el.

2004-ben Bondex Kft megvásárolta Murányi utcai szilikon szaküzletét, ahol nem csak ipari vásárlókat hanem magánszemélyeket is zökkenőmentesen kiszolgálhatunk. A gyors és áttekinthetőbb eladás érdekében szaküzletünkben is bevezettük az ISO 9001 minőségirányítási rendszert. Szilikon boltunkban nem csak saját gyártású szilikongumi termékeket árusítunk. Próbáljuk a vásárlóink igényeit széles körben kielégíteni ezért szilikon olajakat, szilikon zsírokat, szilikon tömítőanyagokat, szilikon ragasztókat és kétkomponensű szilikonokat is forgalmazunk saját gyártott termékeink mellett. Folyamatosan bővítjük a vevők igényeinek megfelelően termékkínálatunkat így mára már széles termékskálával állunk vásárlóink rendelkezésére.

Színes szilikon lapok
Hőálló szilikon lap (2)
Hőálló szilikon lap
Szilikon átvezető gyűrű
Szilikon olaj M-500 20 liter
színes szilikongumi golyók
Szilikon dugó
Préselt szilikon alátét
Préselt szilikon formadarabok
Szilikon habzsínór
Habosított szilikon szalagok
Autokláv szilikon tömítés
Szilikon élvédő profilok
Vízvetős zuhanykabin élvédő
Hőálló szilikon profilok
Szilikon zsír autóhoz
Nyomásálló szilikon cső
Színes szilikon szigetelő csővek
Sárga szilikon cső
Szilikon vákuumszívó
szilikon lapos tömítés
Wacker Elastosil szilikon ragasztók
Szilikon menetvédő maszkoló
Falfirka és graffiti eltávolító
Szilikon porvédő csapágyhoz
Rubosil önthető szilikongumi
Szilikon héj öntőforma gipsz támasztékkal Rubosil SR30 szilikonból
Szilikon tömítő zsinór
Sínbe húzható kemence ajtó tömítés
Kőimpregnálók

2007-ben új modern gépekkel egészítettük ki gépparkunkat. A préstermékek igényesebb és gyorsabb gyártása érdekében modern PLC vezérlésű 150 tonna nyomóerővel rendelkező vákuum préseket szereztünk be, mellyel a selejtképződés minimálisra csökkent. A nyomóerő miatt igényesebb és vékonyabb felületű termékeket is könnyedén legyártunk. Extruder gépparkunk is bővült egy nagy kapacitású vízszintes technológiájú gépsorral. A második extruder sorral nagyobb keresztmetszetű és falvastagságú szilikon csövek, szilikon profilok, szilikon zsinórok és szalagok is előállíthatók.

Az energia árak emelkedésével egyre nagyobb vevői igény jelentkezett a szilikon nyílászáró tömítések után, mely hatására 2009-ben új számítógép vezérlésű függőleges (vertikális) szilikon extrudáló gépsort szereztünk be. Ezzel a technológiával nagyot léptünk előre mert kis falvastagsággal nagyobb keresztmetszetű szilikon csövek és szilikon profilok is előállíthatók a termékek torzulása nélkül.

Bondex Kft a vevők jobb kiszolgálása érdekében online webáruházat működtet melyből otthonról kényelmesen rendelheti meg szilikon termékeinket.

A vevők jobb kiszolgálása, minőségi termékekkel történő ellátása érdekében célunk-gépparkunk modernizálása és folyamatos bővítése. A közeljövőben zöldmezős beruházást szeretnénk véghezvinni külföldi nagy múlttal rendelkező üzleti partnereinkkel közösen.

A minőség jelentős szerepet játszik cégünk piaci versenyképességében. A siker alapja az elégedett vevő. Legfontosabb célunk vevőink maximális kielégítése, a bizalom megszerzése és megelégedettségük fokozása.

Termékeink között megtalálhatók a préselt szilikon termékek, szilikon extrudátumok, kétkomponensű önthető szilikongumik, szilikon ragasztók, szilikon olajok, szilikon zsírok általános, grafitos és teflonos kivitelben, szilikon ajtó és ablakszigetelő profilok, szilikon tömítő zsinórok, szilikon csövek, négyzetes és téglalap szilikon szalagok, szilikon lemezek, szilikon vákumszívó harangok, szilikon dugók, kemenceajtó tömítések, autokláv profilok és egyedi tömör és üreges szilikon profilok.

Örömmel tölt el bennünket az otthoni és ipari szférából visszatérő elégedett ügyfelek, a pozitív visszajelzések, és egyre bővülő vevőkör – ez éltet bennünket, ezért jó dolgozni!

Amennyiben egy rugamas szilikon termék gyártót keres aki extruder és prés technológiával is rendelkezik és egyedi elképzeléseit is meg tudja valósítani akkor jó helyen jár!

Várjuk az új kihívásokat és feladatokat!

Bondex szilikon szaküzlet és bolt

Cím: 1078 Budapest, Murányi utca 48.
Nyitvatartás magán és ipari vásárlóknak:
Hétfőtől-Péntekig 7:30 órától-16 óráig , Sz-V:  Zárva
Tel./Fax: 06 1 221-9212, 06 1 220-9177, 06 1 273-0504
Mobil: 06 20 433-0413, 06 20 922-6073
E-mail: szilikontechnika@t-online.hu

ÍRJON NEKÜNK

captcha

MEGOSZTÁS:Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone