Hőálló szilikon szalag

Hőálló szilikon szalag termékeinket melegen vulkanizált nagytisztaságú szilikonkaucsukból (VMQ) anyagból extruder technolgiával gyártjuk.

A hőálló szilikon szalagok alakjuk szerint lehetnek: lapos szilikon szalag, négyzetes szilikon szalag és téglalap alakú szalag.

A megemelt hőállóságú szilikon szalag termékeinket olyan helyre ajánljuk ahol 200C feletti extra hőmérsékletnek kell ellenállni úgy hogy a fő tulajdonságait ne veszítse el például a rugalmasságát vagy a szakítószilárdságát.

A hőálló szilikongumi szalagjaink tökéletes termékei olyan alkalmazásokhoz, amelyek jó tömítőképességet igényelnek magas és alacsony hőmérsékleten egyaránt. Ezt a terméket többféle befoglaló méret, keménység, szín és vastagság széles választékában tudjuk kínálni.

Az emelt hőállóságú szilikon szalagok felhasználási területe:

A szilikon szalagokat a magánszemélyek és az ipar széles körben használja ott ahol egyéb gumikból készült termékek és az általános 200C-ig hőálló szilikonszalagok már nem viselnék el a magas hőmérsékletet.

Használhatók fóliahegesztő gépek alátét profiljaként, magas hőmérsékleten működő gépekhez hőfüggönynek nagy rezgéscsillapításhoz. Tartálytömítéshez, tartálykocsik búvónyílásához, ipari kapuk tömítőanyagaként, lepárlókészülékekhez, pálinkafőzőhöz, ipari kemencék záróelemeként, hőlégsterilizálóhoz,

Anyagának nagy tisztasága miatt élelmiszeriparban gyógyszeriparban és orvostechnikai eszközök tömítéséhez kiválóan használható.

Kiváló elektromos szigetelő, emiatt a villamosipar számtalan helyen alkalmazza mint szigetelő anyagot.

Hőálló furatos téglalap szelvényű szilikon szalagok:

A nagyobb tömítettség és rugalmasság elérése érdekében a négyzetes és téglalap alakú szilikon szalagok kérhetők egyedi igénnyel kör vagy alakkal ellátott furattal is, biztosítva a megfelelő tömítettség elérését a záróerőnek megfelelően.

Hőálló szilikon szalagok fő tulajdonságai:

A magas hőállóságú szilikongumi szalagok fő tulajdonságai közé tartozik a széles hőmérsékletállóság, a nagy rugalmasság, vízzel, sós oldatokkal és nedvességgel, porral szembeni ellenállóképesség.

UV sugaraknak és napsugaraknak ellenáll ezért kültéren történő alkalmazásra ajánlott. Egyéb gumiszalagokhoz képest kültéren és magas hőmérsékleten rugalmasságát, szakítószilárdságát és fő tulajdonságait megőrzi.

Emelt hőállóságú szilikongumi szalagok hőállósága:

Függetlenül attól, hogy az alkalmazás alacsony vagy magas hőmérsékletű, a szilikonguminak nem okoz problémát ilyen körülmények között működni. Ez az oxidvörös vagy krémszínű szilikon szalag akár -45 °C-os hőmérsékletet is elvisel, másrészt akár +270 °C-ot is elérő hőmérsékleten is működhet. Tekintettel arra hogy széles hőmérséklettartományt bír ki, ez a szinte tiszta szilikon sokféle alkalmazásbanban képes túlélni és működni.

Hőállóság: -45C-+270C, (a szilikonkaucsukba kevert hőstabilizátortól is függ)

Hőálló szilikon szalagok színe:

A hőállóságot különböző hőstabilizátorokkal lehet elérni ami megszínezheti az anyagot.

– Oxidvörös színű (piros) hőstabilizátorral akár tartós 250C- is elérhető. – Vörös lesz a termék színe

– Krémszínű hőstabilizátorral a tartós 270C- is tartós hőállóságot biztosít. Ennél krénszínű lesz a szilikon szalag

Vannak olyan hőstabilizátorok melyek áttetsző, enyhén sárgás árnyalatú színűek, ez 250C-ig stabilizálja a szilikon terméket viszont nagy előnye hogy különböző színnel színezhető egyedi kérés alapján.

Hőálló szilikon szalagok keménysége:

A szilikongumi szalagok keménysége általában 60 ShoreA, de kérhető ennél puhább 20 ShoreA keménységtől akár 80 ShoreA keménységig.

Szilikon szalagok kémiai ellenállása:
Bár ez lehet egy hőálló szilikon termék, magával hozza azt a képességet is, hogy ellenálljon bizonyos vegyi anyagoknak. Ez a funkció akkor hasznos, ha ezt az anyagot kereskedelmi jellegű és labor környezetben használja. Ellenáll az ammóniagáznak, a nátrium-szulfátnak és az ecetnek. Érdeklődjön szakembereinknél, hogy ez a szilikon szalag hogyan fog megfelelni az Ön konkrét felhasználási területén.
Szilikon szalagok raktárról
Az általános 200C-ig szilikon szalagokat raktárról különböző méretben azonnal tudjuk adni, kérjük érdeklődjön raktárkészletünkről az alábbi elérhetőségeken!

Raktáron általában peroxiddal gyártott termékeket tartunk 60 ShorA keménységgel ami a gumiipari szabvány szerint középkeménységnek felel meg.

Hőálló szilikon szalag termékek megrendelhetők az alábbi címen és elérhetőségen:
Bondex szilikonfeldolgozó Kft

Szilikon szaküzlet:

1078 Budapest Murányi u.48.
Tel.: 06209226073, 06204330413, 0612219212, 0612730504, 0612209177,

e-mail: szilikontechnika@t-online.hu

Hőálló szilikon szalag VIDEÓ

Hőálló szilikon szalag megvásárolható:

Szilikon bolt címe, elérhetőségek

Bondex Kft. szilikon szaküzlet
kis és nagykereskedelme, értékesítés


Cím: 1078 Budapest, Murányi utca 48.

Nyitvatartás magán és ipari vásárlóknak:
Hétfőtől-Péntekig 7:30 órától – 16 óráig   Sz-V: zárva

Tel./Fax: 06 1 221-9212, 06 1 220-9177, 06 1 273-0504
Mobil: 06 20 433-0413, 06 20 922-6073
E-mail: szilikontechnika@t-online.hu

MEGOSZTÁS:Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone