Kétkomponensű önthető szilikon egyedi szappanöntő formák készítéséhez

„Öntse formába ötleteit”

 A Rubosil önthető szilikon termékeink alkalmasak ipari és kis szériás kézműves szappanok öntéséhez, de használható otthoni célra is egyedi szappan öntő formákhoz is.

Az RTV-2 szoba hőmérsékleten kötő kétkomponensű szilikongumik szinte a legapróbb részletességgel adják vissza a formákat, ezért csak a képzelet szabhat határt a különböző szappanformák kialakításában.

A mai világban újra népszerűvé válnak az egyedi kézműves szappanok melyek aprólékos finoman megtervezett formavilággal és illattal állnak a vásárlók rendelkezésére. Egyre többen próbálkoznak házilag is szappankészítéssel, amit ünnepnapokra készítenek kreatív hobbi szappankészítők.

A szilikon öntőanyag segítségével számtalan szappanformát előállíthatunk a kagylóformáktól a kör alakú vagy négyzetes és téglalap alakú formákon keresztül a virágmintás szappanformákig. Akár egy kőről vagy lego kockáról is készítetünk másolatokat.

Ebben nyújt segítséget Rubosil kétkomponensű szilikongumi termékcsaládunk!

Az önthető szilikon két részből tevődik össze, az egyik maga a szilikon bázisanyag, a másik a katalizátor, amelynek segítségével köt meg a folyékony szilikongumi.

A Rubosil önthető szilikonhoz Rubosil k katalizátort kell keverni.

1 kg anyaghoz 50 ml katalizátort kell adagolni.

A bekeverésnél feltétlenül figyeljünk arra hogy buborékok ne keletkezzenek az anyagban mert később a szilikon formáknál légzárványok alakulhatnak ki. Ezt lassú keveréssel lehet elkerülni.

Szappankészítés

A vizzel, lúggal, kókuszolajjal, kókuszvajjal és illóolajakkal bekevert puding állagú, még folyékony halmazállapotú szappant a rugalmas szilikon szappanformába öntjük és megvárjuk hogy a szappan megdermedjen. A kikeményedett szappant könnyen kiszedhetjük a szilikon formából. Szappan öntés előtt célszerű formaleválasztóval bekenni a szilikon felületét, ezáltal könnyebben elválik a megkeményedett szappan a felületéről. A végeredmény egy gyönyörű illatozó szappan egyedi formával.

A kétkomponensű szilikon különböző keménységben és kiszerelésben kapható.

Rubosil szilikon öntőanyagok típusai:

Rubosil SR 20, Rubosil SR 26, Rubosil SR 30, Rubosil SR 35,

Rubosil SR 38, Rubosil SR 40,

Rubosil szilikon anyagok kiszerelései: 0,5 kg, 1 kg, 5 kg, 10 kg, 20 kg, 30 kg,

A kész szilikon formákat nem csak szappan készítéshez hanem gyertya öntéshez is használhatjuk!

Szilikon szappanforma készítés VIDEÓ

Szappan öntőforma készítéséhez, kétkomponensű szilikon termékeinket megvásárolhatja az alábbi címen :

Szilikon szaküzletünk elérhetőségei

Bondex Kft. szilikon bolt
kis és nagykereskedelem, Értékesítés :


Cím: 1078 Budapest, Murányi utca 48.

Nyitvatartás magán és ipari vásárlóknak:
Hétfőtől-Péntekig 7:30 órától – 16 óráig   Sz-V:  zárva

Tel./Fax: 061 221-9212, 061 220-9177, 061 273-0504
Mobil: 0620 433-0413, 0620 922-6073, 0620 9468122
E-mail: szilikontechnika@t-online.hu

MEGOSZTÁS:Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone