Hőálló szilikon ragasztó

Szilikongumi ragasztók

Termékeink között nem maradhatnak el a szilikon ragasztók sem melyek szilikon termékek önmagával vagy szilikonból készült termékek egyéb anyagokkal történő ragasztására szolgálnak, de önmagában tömítőanyagként is használható.

Szilikon ragasztók típusi:

Waker szilikon ragasztó:  Wacker E-43 szilikon ragasztó, Wacker E-41 szilikon ragasztó

Material F.BS szilikon ragasztó és tömítő

Elmondható hogy a szilikont mint anyagot nehezen lehet ragasztani, kizárólag szilikon bázisú ragasztók képesek összeragasztani felületét. Erre nyújtanak nagy segítséget szilikon ragasztóink.

Az általános célra használható szilikon ragasztók egykomponensű ecetsav bázisú ragasztók, melyek a levegő páratartalmával reagálva megszilárdulás után áttetsző gumi rugalmas anyaggá válnak. Kötési idő alatt ecet szag érezhető, ez természetes mivel ecetsav bázisú ragasztókról beszélünk.

Megkötött állapotban jól tűrik a vizet, nedvességet, sós oldatokat,  magas és alacsony hőmérsékletet, a napsugárzást és UV sugarakat. Kültérben is és nedves helyen is használható. Nem tűri a szénhidrogéneket pl. ásványi olajakat, benzint, kerozint vagy gépzsírt – nagyfokú duzzadás következik be. Jól ellenáll híg lúgoknak és savaknak. Kiváló mechanikai tulajdonságainak köszönhetően ellenáll vibrációs behatásoknak,nyíró és húzó feszültségnek.

Szilikon termékek egyéb anyagokkal történő ragasztása

Szilikon ragasztóink sokféle anyaghoz ragadnak és tapadnak, de vannak olyan anyagok melyek felületéhez a ragasztó nem képes megtapadni. Kiválóan megtapadnak üveg, porcelán, csempe, festett és festetlen fém és fa felületeken, bőr felületén és egyes műanyaghoz ilyen pl. a bakleit és kemény PVC felület. Nem tapad meg a ragasztó koszos, poros, olajos és zsíros felületeken, polipropilén és polietilén felületén. A polietilént ragasztáskor formaleválasztáshoz is használhatják.

Szilikon ragasztók otthoni és ipari felhasználása

Alkalmazásuk széles körben elterjedt ipari és otthoni területeken.

Használható akvárium ragasztáshoz, üvegek tokba vagy fémszerkezetbe történő rögzítéséhez, klímatechnikához, fűtésszerelésnél hűtő és fűtő berendezések alkatrészeihez, fürdőszobai szaniteráru tömítéséhez, ivóvíz és szennyvíz csövek illesztéseinek kitöltéséhez. PVC ablakok és ajtók szigeteléséhez, PVC és fém ereszcsatorna réseinek kitöltéséhez, eltört kerámiák megragasztásához, hajó szereléshez és karbantartáshoz pl.: hajóablakok tömítéséhez, autószereléshez alkatrészek ragasztásához pl. hűtőcsövek ragasztásához. Használható hűtőházak – hűtőszekrények és hűtőládák tömítéseinek ragasztásához, kül és beltéri elektromos szekrények – kábelelosztók tömítésének rögzítéséhez, gépek – műszerek beépítéséhez és burkolásához, magas hőmérsékleten működő gépek szereléséhez.

Általában elmondható hogy rések és hézagok kitöltésére, a fent említett anyagok ragasztásához kitűnően használható.

A ragasztás menete:

Az összeragasztani kívánt felületeket zsír és portalanítani kell, nem szabad hogy nedves vagy vizes legyen a felület pl. szaniter áru csőbekötésének és szerelésénél nem lehet vizes a felület. Semleges tisztítószerrel a felületeket le kell tisztítani, szilikon termékek ragasztásánál tiszta sebbenzines rongyot is használhatunk. Vigyázni kel hogy hosszabb ideig ne érintkezzen a szilikongumi felületével és gyorsan elillanjon a szilikonról. Ragasztásnál mind a két felületet vékonyan be kell kenni. A vastag rétegben felvitt ragasztó a ragasztást gyengíti! A felületeket össze kell nyomni és le kell súlyozni. A ragasztási idő függ a felület nagyságától de legkevesebb 24 óra kell a száradáshoz. Kötési idő alatt ecetszagot érzünk. Teljes kötés után áttetsző szagtalan rugalmas anyaggá válik a ragasztó. Ragasztásnál használhatunk polietilén fóliát pl.: szilikon profilok vagy zsinórok végtelenítésénél használt kaloda kibéleléséhez. A ragasztó a polietilénhez nem tapad hozzá és a kalodából könnyen kivehetjük a kész végtelenített darabokat. Polietilén fóliát használhatunk szilikon nyílászáró tömítések ragasztásánál mikor ráragasztjuk az ablak vagy ajtó szárnyra a tömítő profilokat.

F.BS ÉS Wacker szilikon ragasztókból folyamatos raktárkészlettel rendelkezünk !

Szilikon szaküzletünkben és webáruházunkban többféle ragasztót értékesítünk a tubusos változatoktól a 310 ml-es kinyomó pisztolyos kartusos változatokig.

Forgalmazott hőálló szilikon ragasztók

  • Material F.BS szilikon ragasztó és tömítő 70 ml-es tubusos és 310 ml –kartusos változata
  • német Wacker Chemie AG által gyártott Elastosil E-41 és Elastosil E-43 szilikon ragasztók 90 ml-es tubusban

A ragasztók mellé a német Wacker cég által gyártott tapadásközvetítőt is árusítjuk Wacker Primer G 790 elnevezéssel, a primer anyagot főleg fémfelületek ragasztásához ajánljuk.

Szilikon ragasztó azonnal raktárról kapható!

Hőálló gumicső gyártás VIDEÓ

Szilikon ragasztók szaküzlete :

Szilikon szaküzlet címe és elérhetőségei

Bondex Kft. szilikon bolt
Kis és nagykereskedelem, értékesítés


Cím: 1078 Budapest, Murányi utca 48.

Nyitvatartás lakossági és ipari vásárlóknak:
Hétfőtől-Péntekig 7:30 órától – 16 óráig   Sz-V: zárva

Tel./Fax: 06 1 221-9212, 06 1 220-9177, 06 1 273-0504
Mobil: 06 20 433-0413, 06 20 922-6073
E-mail: szilikontechnika@t-online.hu

MEGOSZTÁS:Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone