Kétkomponensű önthető szilikon gyertyaöntő formákhoz

„Öntse formába elképzeléseit Rubosil önthető szilikon termékeinkkel”

A kétkomponensű szilikon használható ipari gyertyaöntéshez, kisipari vagy kézműves gyertyákhoz, de használható otthoni hobbi célú gyertyaöntéshez is.

Kétkomponensű önthető szilikonjaink alkalmasak különböző formájú tárgyak másolására. Kiválóan használhatók gyertyaöntő sablonok készítéséhez is.

A negatív formák segítségével reprodukálhatjuk az eredeti tárgyat.

A másolandó tárgy formája, alakja, bonyolult kidolgozása dönti el, hogy melyik anyagkeménységű folyékony szilikongumival dolgozzunk.

A kétkomponensű szilikon használható egyedi és szériában gyártott gyertyákhoz is, a legrészletesebb formákat is élethűen adja vissza legyen szó méhviasz gyertyáról vagy parafinos gyertyákról.

Kötés után enyhe nyomás mellett a rugalmas szilikon gyertyaöntő sablonból könnyedén kiszedhetjük a kész gyertyát.  Nagy előnye hogy nem tud deformálódni a szilikon anyag.

Otthoni felhasználása is igen népszerű. Gondoljunk csak bele hogy ünnepek, névnapok és szülinapok alkalmával mekkora örömöt szerezhetünk szeretteinknek, ha meglepjük őket monogramos vagy egyedi formájú gyertyákkal.

Ebben nyújt Rubosil kétkomponensű szilikon családunk segítséget !

A Rubosil önthető kétkomponensű szilikon különböző keménységben áll rendelkezésre az egyszerűbb formák vagy bonyolultabb formák reprodukálásához.

A lágyabb és puhább anyagok nagyon aprólékosan visszaadják a legapróbb részletességgel a formákat és azok struktúráját. A keményebb szilikon anyagokkal egyszerűbb alakzatokat másolhatunk pl. henger, gömb stb.

Rubosil önthető szilikon típusok szerint:

Rubosil SR 20, Rubosil SR 26, Rubosil SR 30, Rubosil SR 35,

Rubosil SR 38, Rubosil SR 40,

Az anyag mellé írt szám a keménységre utal, minél puhább anyagról beszélünk annál kisebb az anyag mögé írt jelzőszám.

Szilikon öntőanyag előkészítése és bekeverése

A kétkomponensű szilikon mint ahogy a neve is elárulja két komponensből tevődik össze. Az egyik komponens maga a folyékony halmazállapotú szilikongumi, a másik komponens a katalizátor (edző). A szilikon az edző nélkül nem kötne meg.

A katalizátort a szilikon lassú keverése mellett kell az anyagba kell adagolni, ügyelve hogy buborékok ne alakuljanak ki. Lassan de alaposan homogénre keverjük a szilikont, majd a kalodába helyezett tárgyat kiöntjük úgy, hogy azt 1-1,5 cm-vastagon elfedje a szilikongumi. Kötés után a szilikon gumiszerűen rugalmas anyaggá válik amiből a gyertya könnyedén kiszedhető.

1 kg anyaghoz 50 ml Rubosil K katalizátor szükséges.

Rubosil önthető szilikon anyagok kiszerelések szerint:

0,5 kg, 1 kg, 5 kg, 10 kg, 20 kg, 30 kg

Katalizátorok kiszerelése: 25 ml, 50 ml, 250 ml, 1 liter

Kétkomponensű szilikonból folyamatos raktárkészlettel rendelkezünk!

Gyertya öntőforma készítés Rubosil szilikonból VIDEÓ

Gyertyaforma készítő önthető szilikon termékeinket megvásárolhatja szilikon szaküzletünkben:

Szilikon szaküzlet címe és elérhetőségei

Bondex szilikon bolt
kis és nagykereskedelme, értékesítés:


Cím: 1078 Budapest, Murányi utca 48.

Nyitvatartás magán és ipari vásárlóknak:
Hétfőtől-Péntekig 7:30 órától-16 óráig  Sz-V: zárva

Tel./Fax: 061 221-9212, 061 220-9177, 061 273-0504
Mobil: 0620 433-0413, 0620 922-6073, 0620 946-8122
E-mail: szilikontechnika@t-online.hu

MEGOSZTÁS:Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone