Hőálló szilikon szalagok

Négyzet, téglalap és lapos szilikon szalagok  ipari, élelmiszeripari és gyógyszeripari célra

Négyzetes és téglalap alakú hőálló szilikon szalagok fóliahegesztő géphez, tartályok és hőalagutak tömítéséhez, ipari nyílászárók szigeteléséhez, gépek rugalmas ütköző profiljaként történő felhasználásra.

A négyzetes és téglalap alakú szilikon szalag termékeink extruziós technológiával készülnek folyóméteres kiszerelésben.

Nagy rugalmasság, nagy anyagtisztaság és hőállóság jellemzi. Főleg tömítéstechnikai feladatokhoz használja az ipar, élelmiszeripar, orvos – egészségügy és gyógyszeripar. Szilikon ragasztóval végtelenítve egyedi téglalap vagy négyzet keresztmetszetű hőálló szilikon karimák is készíthetők belőle. Hővel és gázzal sterilizálható ezért az élelmiszeriparban és egészségügyben többször felhasználható.

Raktárra 60 ShA keménységben gyártjuk ami a gumiiparban középkeménységnek felel meg, de egyedi igényekhez alkalmazkodva puhább és keményebb kivitelben is elkészítjük.

 Vevői igényeknek eleget téve lehetőség van a szilikon szalagok furatos kivitelben történő gyártására is a nagyobb rugalmasság elérése végett, vagy ha a furatnak fontos szerepe van, ha a szalag furatán kábelt vagy folyadékot szeretnének átvezetni. A szalagok furat átmérőjét vásárlóink határozhatják meg a beépítés jellegéhez igazodva.

Tömör változata alkalmazható ipari és élelmiszeripari tartályok tömítéséhez, búvó nyílások szigeteléséhez, pálinkafőzők és lepárló készülékek tömítéseinek készítéséhez, tartályautók nyílásaihoz, ipari kemencék – hőlégsterilizáló berendezések és autoklávok hőálló szigetelő profiljaként. A tömör kivitelű négyzetes és téglalap keresztmetszetű szilikon profilokat általában nagy záró erővel rendelkező felületek közé ajánljuk tömítésként felhasználni.

Vállalunk végtelenítve szilikon karimák ragasztását a vevő által megadott méretekkel!

Habosított szilikon szalagok

Zártcellás habszerkezetű szilikon szalagok gyártása  és értékesítése.

A szilikon habszalagok legnagyobb előnye a nagy rugalmasság, az összenyomhatóság és a puhaság. Fő jellemzői megegyeznek a tömör kivitelű szilikon szalagok tulajdonságaival. A hőállóság, hidegállóság, napsugarakkal és UV sugarakkal szembeni ellenálló képesség, a hosszú élettartam, az elektromos szigetelő tulajdonság és a kitűnő rugalmasság mind jellemzői a habosított szilikon szalagoknak.

Anyagszerkezete belül zárt habcellákból áll, mely a nedvességet nem szívja magába. Külső megjelenése kívül zárt bőrözött felületű, tört fehér színű. Négyzetes és téglalap keresztmetszetben gyártjuk 40 mm vastagságig.

A szilikon habok nagy előnye a tömör szilikon szalagokkal szemben hogy egyenetlenebb felületek között is kitűnő tömítő hatással rendelkezik. Mivel kiválóan illeszkedik a ferde síkokhoz a köztes légréseket is tökéletesen kitölti. Kis záró erejű fedelekhez, ajtókhoz vagy műanyagból készült műszerdobozokhoz ajánljuk, de dilatációs hézag kitöltéshez is ideális. Használható kültéren és beltéren egyaránt.

A szilikon szalagok alapszíne tört fehér, de lehetőség van egyéb színek rendelésére is.

Habosított szilikon szalagok hőállósága: -45C-+200C, emelt hőállósággal akár +265C.

A habosított és tömör kivitelű szilikon szalagok végtelenítése szilikon ragasztóval történik.

Kérjük tekintse meg szilikon ragasztó termékeinket!

Szilikon szalag gyártás VIDEÓ

Négyzet és téglalap szilikon szalag megvásárolható:

Szilikon bolt címe, elérhetőségek

Bondex Kft. szilikon szaküzlet
kis és nagykereskedelme, értékesítés


Cím: 1078 Budapest, Murányi utca 48.

Nyitvatartás magán és ipari vásárlóknak:
Hétfőtől-Péntekig 7:30 órától – 16 óráig   Sz-V: zárva

Tel./Fax: 06 1 221-9212, 06 1 220-9177, 06 1 273-0504
Mobil: 06 20 433-0413, 06 20 922-6073
E-mail: szilikontechnika@t-online.hu

MEGOSZTÁS:Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone