Szilikon zsinórok

Körszelvényű, hőálló tömör szilikon zsinórok

Szilikon zsinór termékeinket 100% melegen vulkanizált szilikonból gyártjuk egyedi méretekben a vevők igényei szerint 0,8 mm – 40 mm átmérőig.
Nagy rugalmassága miatt általános tömítéstechnikai feladatokra használhatók.

Elmondható hogy legtöbb esetben a számára kialakított félköríves nútban nyugvó tömítésnek használják magas vagy alacsony hőmérsékleten működő tartályokhoz, vagy nagy anyagtisztasága miatt élelmiszeripari lepárlóknál, pálinkafőző berendezéseknél, autoklávoknál.

Ipari alkalmazása is igen elterjedt pl. műszerdobozok vagy vezérlőszekrények, lámpa armatúrák por és nedvesség elleni védelméhez, vagy vákuumasztalok rugalmas hőálló tömítéseként.

 A szilikonból készült gömbzsinórok kitűnő elektromos szigetelő tulajdonsággal rendelkezik, ezért nagyfeszültségű szekrények szigeteléseként is használhatók pl. kábelelosztó szekrények tömítéseként.

Kézműiparban különböző színű szilikon ékszerek készíthetők belőle pl. szilikon nyakláncok vagy szilikon karkötők. A színes szilikon zsinórok a vele érintkező tárgyakat nem fogják meg még magas hőmérsékleten sem. Élelmiszeriparban a kék színt jelölés céljára használják, hogy az élelmiszerekbe hullott tömítés maradványok jól látszódjanak.

Kérjük tekintse meg színskálánkat: * klikk*

A szilikon zsinórok vegytisztasága miatt széles felhasználási körben használhatók.  Ipari, élelmiszeripari, egészségügyi  – orvosi és gyógyszeripari minőségben gyártjuk. Szilikon ragasztóval végtelenítve „O” gyűrű készíthető belőle, de rugalmas meghajtó szíjnak is kitűnően alkalmazható.

Alkalmas élelmiszeripari és gyógyszeripari gépek tömítéseként történő használatra, gyógyászatban erek elszorításához és hőlégsterilizáló berendezések tömítéséhez. Hővel és gázzal sterilizálhatók és csírátlanthatók.

Szilikon zsinórok méretei:

Raktárról általános méretekben mm-es ugrásokkal azonnal kapható 0,8 mm – 20 mm átmérőig. 20 mm feletti átmérővel rendelésre rövid határidővel gyártunk zsinórokat a megadott paraméterek alapján akár egyedi színben, hőállóságban  és keménységben.

Járatos szilikon zsinór méretek: D (mm):
1 mm, 2 mm, 3 mm, 4 mm, 5 mm, 6 mm, 7mm, 8 mm, 9 mm, 10 mm,

11 mm, 12 mm, 13 mm, 14 mm, 15 mm, 18 mm, 20 mm, 22 mm, 25 mm, 30 mm,

A fentiektől eltérő szilikon zsinórokból is tartunk raktáron, de igény esetén eltérő méretben is legyártjuk a a zsinórokat akár 0,5 mm-es ugrásokkal.

Szilikon zsinórok keménysége:

Általános tömítéstechnikai célra a zsinórokat általában 60 ShA keménységben gyártjuk, de egyes méreteket 20ShA és 40 ShA keménységben is tartunk raktáron. Hőállósága általános áttetsző kivitelben -55C -+200C, hőstabilizátorok hozzá adásával a hőtűrése akár 265C és ciklikusan 300C –is elérhető.

Ezek színe lehet téglavörös vagy tört fehér színű is. Raktáron általános méretekből megemelt hőállósággal szilikon zsinórokat is tartunk oxidvörös szinben.

Kérjük  tekintse meg hőstabilizátor táblázatunkat:

Habosított szilikon zsinórok ( szilikon habszivacs zsinór )

Zártcellás habszerkezetű szilikon zsinórok tulajdonságai általánosságban megegyeznek a tömör kivitelű szilikon zsinórok tulajdonságaival, kivéve a puhaságot mely olyan helyen is alkalmassá teszi használatát ahol a tömör szilikon zsinórok már nem alkalmazhatók. A szilikon habzsinórok anyagszerkezete milliónyi egymástól független légcellából áll mely kívül bőrözött egységes felülettel rendelkezik. Ettől lesz nagyon puha és a puhaságából adódóan kiváló tömítőanyag. Jól használható kis nyomóerővel összeszorított felületek szigeteléséhez pl. kültéri lámpatestek armatúráinak szigetelésére vagy műanyag műszerdobozok nedvesség és porral szembeni védelméhez. Olyan helyre is javasoljuk használatát ahol egyenetlen felületeket kell szigetelni. Jól kitölti a felületek közötti réshézagokat. Inkább nyugvó tömítéseknek ajánljuk.  Zártcellás habszerkezete a víznek és nedvességnek ellenáll, jól tűri a hideget és a meleget. Napsugaraknak, UV sugaraknak és ózonnak ellenáll. Színe tört fehér, felülete bőrözött, egységes anyagszerkezetű.

Raktárról 3mm – 15 mm-es átmérőig azonnal kapható mm-es ugrásokkal. Egyedi méretekben előzetes egyeztetéssel gyártjuk igény szerint.

Szilikon tömítőzsinór gyártás VIDEÓ

Hideg és hőálló rugalmas szilikon zsinóros tömítések megvásárolhatók szilikon szaküzletünkben :

Szilikon szaküzlet címe és elérhetőségei

Bondex Kft. szilikon bolt
kis és nagykereskedelme, értékesítés


Cím: 1078 Budapest, Murányi utca 48.

Nyitvatartás magán és ipari vásárlóknak:
Árukiadás : Hétfőtől-Péntekig 7:30 órától – 16 óráig  Sz-V: zárva

Tel./Fax: 061 221-9212, 061 220-9177, 061 273-0504
Mobil: 0620 433-0413, 0620 922-6073, 0620 946-8122
E-mail: szilikontechnika@t-online.hu

MEGOSZTÁS:Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone